Kategoriler

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler


Online mağazacılık son yılarda internet kullanıcısı sayısının artması ile büyük artış yaşamıştır. İnsanlar artık evlerinden çıkmadan, istedikleri her yerde, istedikleri zaman ve bütün var olan malları görerek alış veriş yapmayı tercih ediyor. Birçok farklı alanda kolaylıklar sağlayan e-ticaret yapmak artık çok da zor değil. E-ticaret yapabilmek için öncelikle bir siteye sahip olunmalı ve de var olan bütün ürünler buraya bütün özellikleriyle koyulmalıdır.

Daha sonra gerekli düzenlemeler ile e-ticaret siteniz iş görmeye başlar ve zaman ilerledikçe de markalaşmaya başlarsınız. E-ticaret işlemleri için öncelikle bankalar ile görüşmeli ve onlarla anlaşmalar yapmalısınız. Çünkü internet satışları kredi kartlarıyla ya da hesap kartlarıyla gerçekleştirdiği için bankalarla anlaşılmalıdır. Ayrıca internet üzerinden bile olsa devlet sistemlerine uygun olarak yani vergiler ödenerek işlemler yapılmaya başlanmalıdır.


E-Ticaret Sitesi İçin Gerekli Belgeler

E-ticaret sitesi açabilmek için öncelikle gerçek bir şirkete sahip olmalısınız. Bunun için sahip olunan seçenekler de şahsi ve limited şirketleridir. Kurmak istediğiniz şirket çeşitlerine göre ödenecek olan miktar ve gerekli olan belgeler farklılık göstermektedir.


Şahıs Şirketi Kurmak:

Birey olarak, tek başına kuracağınız şirketlere şahıs şirketi adı verilmektedir. Limited şirketlerden veyahut kurumsal olan firmalardan daha küçük olan firmalara şahıs şirketi adı verilmektedir. Şahıs şirket kurulumu anonim şirketlerin ve limited şirketlerin kuruluşuna göre çok daha zahmetsiz ve çok daha kolaydır. Bu şirket türü ile de vergi vermekle yükümlü olabilirsiniz. Şahıs şirketine sahip olabilmek için kimlik fotokopisi, ikametgâh adresi ve bilgileri, noter imzaları, muhasebeciye ya da mali müşavirlere işlemleri gerçekleştirmesi için vekalet verildiğine dair belge yani vekaletname, açılacak olan arazi sahibi iseniz de tapu gibi belgelere ihtiyaç vardır.


Limited Şirketi Kurmak:

Gerçek ya da temsili kişiler tarafından kurulabilmekte olan limited şirketleri ekonomik anlamda iş yapabileceğiniz bir şirket türüdür. Bu şirket çeşidinde ister 2 kişi olun isterseniz de 50 kişi. 50 kişiye kadar ortaklık kurma hakkına sahipsiniz. Limited şirketleri kurmak için gerekli olan belgeler ve maliyet kişi sayısına, şirket kurulacak olan şehre, kira tutarları, sektör çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Vergi odaları, noterler, bankalar, mali müşavirler ve matbaalar olarak birçok farklı masraf çeşidi bulunmaktadır.

Yorum (0)
Çok İyi0
İyi0
İdare Eder0
Kötü0
Çok Kötü0

0,0 Puan

0 kişi puan verdi
Yorum ve Puan verebilmeniz için GİRİŞ yapmanız gerekiyor.
Benzer Bloglar
  • E-Ticaret Sitesinde Müşteri Memnuniyeti

    Bütün işletmelerin her zaman ilk hedefi müşteri memnuniyeti sağlayabilmektir. Bunun başlıca hedef olmasının sebebinin de müşteri memnuniyetinin işletmeleri başarıya götürecek adım olduğunun düşünülmesidir. 

  • Elektronik 09 Aralık 2021

Aynı Gün Kargo

Hergün 16:00' dan önce verilen tüm siparişlerde kargonuz aynı gün kapınıza gelsin.

% 100 Müşteri Memnuniyeti

Garantili ürünlerle alışverişinizi % 100 Müşteri memenuniyetiyle güvenli kılın.

100 TL Üzeri Kargo Bedava

100 TL ve üzeri alışverişlerinizde bedava kargo fırsatını kaçırmayın.

İade & Değişim İmkanı

Aldığınız ürünü koşulsuz şartsız iade fırsatıyla alışverişin keyfini çıkarın.