Kategoriler

E-Ticaret Sitesinde Müşteri Memnuniyeti


Bütün işletmelerin her zaman ilk hedefi müşteri memnuniyeti sağlayabilmektir. Bunun başlıca hedef olmasının sebebinin de müşteri memnuniyetinin işletmeleri başarıya götürecek adım olduğunun düşünülmesidir. Müşterilerin satın aldıkları ürün veya hizmetten memnun kalmaları, işletmelerin bütün potansiyel müşterilere ulaşabilmesine de neden olacaktır. Bir memnuniyet ile tanınma artar ve tanınmaya bağlı olarak da satışlar artış gösterir. Diğer yandan da memnuniyetsizlik yaşayan müşteriler de aynı şekilde bunu yayacaktır ve itibarda gerilemeler meydana gelebilir.

Yani özetle; işletmelerin uzun süre piyasada kalabilmeleri için müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmalı ve bunu korumalıdır. Gelişen teknoloji hayatımızdaki her şeye olduğu gibi müşteri memnuniyeti tanımına da dokundu ve değişikliklere neden oldu. Artık insanların her türlü bilgiye ulaşmaları ve birbirlerine herhangi bir konu hakkında yorumlarını eriştirebilmeleri saniyeler sürmektedir. Bu nedenle de günümüzde yorum denilen kavram ile müşteri memnuniyetinin önemi en üst seviyeye ulaştı. Peki ya müşteri memnuniyeti nasıl maksimum seviyeye çıkarılır?


E-Ticaret Siteniz İşlevsellik ve Görünüm Açısından Kitleye Uygun Olmalıdır

Günümüz teknolojisi ile birlikte artık her alanda binlerce farklı e-ticaret sitesi var ve bu da rekabette artışa sebep oluyor. Müşteri memnuniyeti yanı sıra bir de alanınızda olan diğer e-ticaret siteleri arasından sıyrılabilmek önemli bir yere gelmiştir. Bunu sağlayabilmek için de potansiyel müşterilerinizin, hedef kitlenizin beğenilerini göz önünde bulundurmalısınız. Hedef kitlenizin yaş ortalamaları, cinsiyeti vs. beğenilerde değişiklik yaratabilecek faktörlerdendir.

Müşterilerinizin ilgisini çeken ve onlara hitap eden bir internet sitesi, onların sitede geçirecekleri süreyi arttıracaktır ve dolayısıyla da satın alım sayısı artış gösterir. Ayrıca sitede kalma üzerinde etkili olan diğer faktör de sitenin kolay kullanılabilir olmasıdır. Sunulan ürünlerin ya da hizmetlerin görselleri profesyonel olmalı ve detaylı olmalıdır ki müşteriler ne alacaklarından tam olarak emin olsunlar. Eğer sitede görünen ile ellerine ulaşan arasında büyük fark varsa bu memnuniyetsizlik oluşturur.


İnternet Siteniz Güvenli Olmalıdır

İnternet siteniz e-ticaret sitesi olacağı için satın alma butonu olacaktır ve bu butonun kullanılabilmesi için öncelikle müşterinin gözündeki güvenilirlik sağlanmalıdır. Müşterilerinizin bütün bilgilerinin SSL sertifikası ile korunduğunu ve kimsenin göremeyeceğini onlara ileterek güvenlerini kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz. Buna ek olarak 3D Security denilen sistem ile de telefon numarasına gelen kod ile alışveriş yapabilir ve böylelikle güvenlik artırımı meydana getirilmiş olur.


Ürün Çeşidi Çok Olmalıdır

Potansiyel müşterilerinizin memnuniyetini sağlayabilmek için onların alışveriş isteklerini karşılayabilecek sayıda ürün ya da hizmet satışı yapmalısınız. Kalabalık olan bir görünüm ve seçim yapacakları çeşit fazlalığı müşterilerde seçim yapma iç güdüsü oluşturur ve müşteriyi alışverişe iter. Ürünlerin kategoriler halinde olması da karmaşıklığı önler ve aranan ürünün kolay bulunması sağlanır. Bu da müşteriye kolaylık olur ve sitede sıkılmadan uzun süre durabilir.


Ödeme Seçenekleri Olmalı

E-ticaret sitenizde alışveriş sonrası ödeme imkanı fazlalığı, onları alışveriş yapmaya itecektir. Çünkü fazla seçenek, özellikle de kapıda ödeme gibi imkanlar, onlarda güven oluşturuyor ve satışlarınızda artışlar meydana gelebilecektir. Ayrıca ödeme yöntemleriniz de kolay olmalıdır ki müşteri satın almaktan vazgeçmesin.


Satış Sonrası Destek İmkanı Sağlanmalı

Müşterilerin memnuniyetini etkileyen faktörlerden bir tanesi de satış sonrasıdır. E-ticaret sitenizden yapılan alışveriş adımlarında yapılabilen hatalar ile müşteriye yanlış ürün gitmesi vs. gibi problemler meydana gelebilmektedir. Satış ve iade şartlarını açıkça belirtmelisiniz ki satış sonrasında problem yaşamayın. Ayrıca satış sonrasında müşterilerin sizinle iletişime geçmesine yardımcı olur ve bu imkanı onlara tanırsanız, onların gözünde güvenilirlik ve pozitif yorumlar artacaktır. Bu nedenle müşterilerinizle sadece satış sırasında değil satış sonrasında da iletişimde olmalısınız.

Yorum (0)
Çok İyi0
İyi0
İdare Eder0
Kötü0
Çok Kötü0

0,0 Puan

0 kişi puan verdi
Yorum ve Puan verebilmeniz için GİRİŞ yapmanız gerekiyor.
Benzer Bloglar
  • E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

    Online mağazacılık son yılarda internet kullanıcısı sayısının artması ile büyük artış yaşamıştır. İnsanlar artık evlerinden çıkmadan, istedikleri her yerde, istedikleri zaman ve bütün var olan malları görerek alış veriş yapmayı tercih ediyor. 

  • Elektronik 10 Aralık 2021

Aynı Gün Kargo

Hergün 16:00' dan önce verilen tüm siparişlerde kargonuz aynı gün kapınıza gelsin.

% 100 Müşteri Memnuniyeti

Garantili ürünlerle alışverişinizi % 100 Müşteri memenuniyetiyle güvenli kılın.

100 TL Üzeri Kargo Bedava

100 TL ve üzeri alışverişlerinizde bedava kargo fırsatını kaçırmayın.

İade & Değişim İmkanı

Aldığınız ürünü koşulsuz şartsız iade fırsatıyla alışverişin keyfini çıkarın.